Zelena gotovinska i platna Pika kartica

Gotovinska i platna zelena Pika kartica namenjena je Roda i Mercator kupcima, koji svoje kupovine žele da plate odloženo.

Izrađenu Pika karticu poslaćemo na Vašu kućnu adresu po prijemu kompletne dokumentacije, ispunjenog zahteva, administrativne zabrane i potpisivanja opštih odredbi za izdavanje i upotrebu zelene Pika kartice. Korisnik zelene kartice ima mogućnost dobijanja dodatnih kartica, bez troškova izrade i troškova poslovanja.

Prednosti i povlastice

 • Članarina i troškovi se ne naplaćuju.
 • Učestvovanje u bonitetnom sistemu prikupljanja bodova i mogućnost uštede.
 • Dodatne kartice

Jednostavnost korišćenja

 • Plaćanje Vašom  karticom ćemo zabeležiti na POS terminalu banke. Račun izmirujete jednom mesečno.
 • Prilikom plaćanja kupljene robe gotovinom ili bonovima Mercatora, na blagajni priložite Pika karticu  i stičete bonitetne bodove.
 • Mogućnost beskamatnog plaćanja na rate proizvoda iz programa obuće, tekstila, sportske opreme, tehnike, nameštaja, građevinskog materijala, gde se samo kod prve rate dobijaju bonitetni bodovi.
 • Plaćanje mesečnih obaveza bez provizije na označenim prodajnim mestima Mercator i Roda trgovina.
 • Plaćanje preko ličnog računa kod Vaše banke.
 • Mesečni limit kupovine važi od dana obračuna obaveza. Nakon nekoliko meseci poslovanja, u dogovoru sa referentom Kluba Mercator, na broj telefona 0 800 000 500 možete sami da predložite visinu svog limita kupovine.

Dodatne kartice i uslovi poslovanja

Dodatna Pika kartica izdaje se na predlog korisnika osnovne kartice, koji je odgovoran za sve obaveze i troškove nastale korišćenjem dodatnih kartica. Bonitetni bodovi u toku poslovanja se vode na zajedničkom računu osnovne kartice. Boniteti i ostale povlastice isti su kod svih Pika kartica.

Na sve što nije navedeno u ovim uslovima poslovanja, primenjuju se Opšte odredbe za izdavanje i korišćenje Pika kartice.

Novi članovi

Dodatne kartice možete dobiti zajedno sa izdavanjem osnovne kartice, ako ispunite Pristupnicu za dobijanje zelene Mercator Pika kartice (.pdf).

Korisnici osnovne kartice Mercator Pika

Ispunite pristupnicu za izdavanje jedne ili više dodatnih kartica Mercator Pika.

1. Dodatna kartica za ovlašćeno lice

 • Karticu za ovlašćeno lice na predlog korisnika osnovne kartice dobija drugo punoletno lice.
 • Kartica glasi na ime i prezime ovlašćenog lica i nije prenosiva.

2. Dodatna porodična kartica

 • glasi na porodicu korisnika osnovne kartice, zato sa njom mogu da kupuju svi članovi porodičnog domaćinstva (npr. Porodica J. Novak).
 • Prednost: porodična kartica važi na donosioca, to znači da je mogu koristiti i starija maloletna lica koja svoju platno-kreditnu karticu još ne mogu da dobiju. Pošto se na kartici nalazi potpis korisnika osnovne kartice, prilikom plaćanja računa potpis se ne upoređuje sa potpisom na kartici.
 • Sa porodičnom karticom ne može se zaključiti ugovor o prodaji robe na rate

Beskamatno plaćanje na rate

Nudimo mogućnost plaćanja do 12 mesečnih rata za programe kozmetike, tekstila, tehnike, galanterije.

Kupovinu do 12 rata možete ostvariti nakon 2 meseca redovnog poslovanja sa Pika karticom.

Bonitetne bodove dobijate samo za prvu ratu kupovine na rate. Beskamatna kupovina na rate nije moguća sa porodičnom karticom.

Mesečni limit

Zelena Pika kartica ima dozvoljen limit kupovine. On se oslobađa nakon izmirenih mesečnih obaveza. U slučaju dodatnih – ovlašćene i porodične kartice - limit je vezan za nosioca kartice.

Nakon minimum šest meseci poslovanja, a ukoliko je došlo do povećanja prihoda i ako je korisnik redovan platiša, uz molbu je moguće povećati mesečni limit kupovine. Za vise informacija pozovite besplatni broj 0800 000 500.

Troškovi poslovanja sa platnom Pika karticom

Troškovi ponovne izrade kartice (gubitak, krađa, oštećenje kartice)

200 RSD

Troškovi opomene

200 RSD

Trošak poništenja kartice

500 RSD